Συνταγή για εύκολη τάρτα με κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και μπανάνες

Το ζαχαρούχο γάλα γίνεται μια πεντανόστιμη κρέμα για γέμιση σε τάρτες και τούρτες. Η συνταγή είναι εύκολη και οικονομική.

Συνταγή για εύκολη τάρτα με κρέμα από ζαχαρούχο γάλα και μπανάνες

Υλικά:
300γρ. μπισκότα
5κ.σ λιωμένο βούτυρο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3-4 μπανάνες
Σαντιγί
Τριμμένη καρυδόψιχα

Τρίβουμε 300 γραμμάρια μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα και τα ανακατεύουμε με 5κ.σ. λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε στην βάση μιας στρογγυλής φόρμας 20 περίπου εκατοστά και τα πατάμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι για να γίνει η βάση σφιχτή χωρίς ραγίσματα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για να πήξει μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.

Βάζουμε 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, χωρίς να τα ανοίξουμε (βγάζουμε τις ετικέτες), σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για δυο ώρες, προσέχοντας να είναι συνεχώς σκεπασμένα με νερό. Μετά από δυο ώρες, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ανοίξουμε.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην βάση από τα μπισκότα. Κόβουμε τρεις με τέσσερις μπανάνες σε φέτες, τις στρώνουμε πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη καρυδόψιχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved