Συνταγή για γλυκά και αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με απλά υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι. Ιδανικά για το πρωινό αλλά και το κολατσιό των παιδιών.
Υλικά
Μείγμα Α
70 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
60 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
12 γρ. μαγιά ξηρή
Μείγμα Β
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. μαστίχα
100 γρ. γάλα, 3,5%
50 γρ. βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
7 γρ. μαχλέπι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, μέτρια
1 πρέζα αλάτι
Μείγμα Γ
420 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. σπορέλαιο, για το άλειμμα του μπολ
Για τη σύνθεση
1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com