Σπιτικό παγωτό πορτοκάλι στο μπλέντερ - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
- Εύκολο παγωτό πορτοκάλι
- Η διαδικασία είναι απλή και το παγωτό γευστικότατο
Αν είστε λάτρης του πορτοκαλιού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για παγωτό.
Θρεπτική αξία παγωτού
Το πορτοκάλι είναι μυρωδάτο, γευστικό και θρεπτικό. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.
Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο.
Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.
Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης.
Πώς θα φτιάξετε αυτό το νόστιμο παγωτό πορτοκάλι
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια (400 ml) βαριά κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας (150 ml) πλήρες γάλα
- 1/3 φλιτζάνι (75 g) ζάχαρη
- λίγο λιγότερο από 1 φλιτζάνι (225 ml) χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο (βιολογικό)
φώτο: christinascucina.com
Εκτέλεση
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο δοχείο του μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσέξτε να μην το επεξεργαστείτε πολύ, γιατί τα υλικά θα γίνουν πορτοκαλοβούτυρο.
Αδειάζετε σε μεταλλικό ταψί το μείγμα και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές τη διαδικασία και το παγωτό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το σερβίρετε σε ποτήρι, σε φλιτζάνι ή σε χωνάκι με σιρόπι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.
Πηγή: hristinascucina.com