Τραχανότο με παντζάρι και κοτόπουλο - Πλούσια γεύση για μικρούς και μεγάλους
Ένα πιάτο που κοντράρει στα ίσα το ριζότο
Θέλετε να κάνετε τον τραχανά της γιαγιάς πιο γαστρονομικό; Δείτε την πιο νόστιμη και χορταστική συνταγή με τραχανά!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
250 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα στα 4
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 5x5 εκ.
1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
100 γρ. ζωμό, κοτόπουλο, ζεστός
1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι , φρέσκο
Για το τραχανότο
200 γρ. παντζάρια, βρασμένα
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
300 γρ. τραχανά γλυκό
800 γρ. ζωμό, κοτόπουλο, ζεστός
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com