Δροσερό γλυκό με κακάο - Χωρίς αλεύρι και αβγά
- Συνταγή για ένα εύκολο γλυκό χωρίς αβγό
- Είναι αφράτο και πεντανόστιμο
Όταν η επιθυμία για γλυκό είναι έντονη, μην σπεύσετε στο ντουλάπι για μπισκότα και σοκολάτες.
Φτιάξτε αυτή την κρέμα με κακάο η οποία είναι πανεύκολη κι έχει βελούδινη γεύση. Πρόκειται για μια σοκολατένια λιχουδιά που είναι βέβαιο ότι θα αρέσει τόσο στα μικρά και στα ...μεγάλα παιδιά.
Κακάο: οφέλη
Το κακάο είναι μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.
Έχει βρεθεί επίσης, ότι η θεοβρωμίνη, μια ουσία που υπάρχει στο κακάο είναι αποτελεσματική εναντίον του επίμονου βήχα, καθώς σταματά τη δράση του πνευμονογαστρικού νεύρου, που ευθύνεται για τον βήχα.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.
Υλικά
- 500 ml γάλα
- 25 γρ κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 250 ml σαντιγί
- μπισκότα ή σαβαγιάρ προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αναμειγνύετε το γάλα και το κακάο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά καθώς βράζει. Όταν το μείγμα πήξει, το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ενα μπολ χτυπάτε με μίξερ τη σαντιγί και ρίχνετε το μείγμα κακάου. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνετε σε δυο ποτήρια μπισκότα ή σαβαγιάρ και περιχύνετε με την κρέμα . Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες και το απολαμβάνετε σκέτο ή με ξηρούς καρπούς, σιρόπι, τρούφα ή ότι άλλο επιλέξετε.