Πιταράκια Μήλου: Λαχταριστά πιτάκια με φέτα και χειροποίητη ζύμη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου με φέτα και χειροποίητη ζύμη. Ιδανικό για σνακ παιδιών και μεγάλων.
Υλικά:
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, χλιαρό
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
350 γρ. φέτα
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. θυμάρι,
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
πετιμέζι
δυόσμο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com