Αφράτη λεμονόπιτα χωρίς αλεύρι και χωρίς φύλλο (vid)

  • Συνταγή για εύκολη λεμονόπιτα
  • Είναι νόστιμη και μυρωδάτη

Η λεμονόπιτα είναι ένα γλυκό που γίνεται με πολλές παραλλαγές. Ωστόσο, εκείνο που είναι κοινό σε όλες τους, είναι το άρωμα λεμονιού!

Κι αν έχετε έναν προβληματισμό σχετικά με τη γεύση, δεν θα έπρεπε, γιατί ο χυμός λεμονιού δεν υπερισχύει σε οξύτητα, απεναντίας, η κρέμα έχει ένα υπέροχο και πλούσιο άρωμα.

Λεμόνι - Ιδιότητες

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες και πτητικά έλαια. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού αλλά και στη μείωση του σωματικού βάρους.

Παρά τη ξινή γεύση του, το λεμόνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στη ζαχαροπλαστική. Από τα πιο κλασικά γλυκίσματα με λεμόνι είναι οι λεμονόπιτες και τα κέικ λεμονιού.

φώτο: pexels.com / RODNAE Productions

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή για λεμονόπιτα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη (¼ φλιτζάνι)
  • 350 γρ γιαούρτι (1 + 1/4 φλιτζάνι)
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 40 g κορν φλάουρ (1/4 φλιτζάνι)

Εκτέλεση

1ο βήμα

Χωρίζετε τα αυγά από τα ασπράδια σε δύο μπολ.

2ο βήμα

Ρίχνετε το αλάτι στο ασπράδια και τη μισή ζάχαρη και χτυπάτε όλα τα υλικά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο ( δεν πρέπει να ξεκολλάει από το μπολ).

3ο βήμα

Στη συνέχεια χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε το γιαούρτι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι, ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τη μαγειρική σόδα, το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

4ο βήμα

Τέλος κοσκινίζετε το κορν φλάουρ και αφού τελειώσετε με το ανακάτεμα προσθέτετε το μείγμα με τα ασπράδια (σταδιακά).

5ο βήμα

Σε ένα στρόγγυλο πιρέξ στρώνετε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε για 30- 40 λεπτά στους 170- 180 βαθμούς.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved