Εύκολη λεμονόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς αλεύρι - Λιώνει στο στόμα
- Λεμονόπιτα χωρίς μίξερ
- Πώς θα φτιάξετε αυτό το νόστιμο γλυκό χωρίς αλεύρι
Αν σας αρέσει το άρωμα λεμονιού ευκαιρία να φτιάξετε μια εύκολη και νόστιμη λεμονόπιτα με σιμιγδάλι. Δεν θα χρειαστείτε μίξερ ούτε αλεύρι ενώ μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα έχετε το γλυκό στο φούρνο.
Λεμόνι : άρωμα και ιδιότητες
Το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες και πτητικά έλαια. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού αλλά και στη μείωση του σωματικού βάρους.
Παρά τη ξινή γεύση του, το λεμόνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στη ζαχαροπλαστική. Από τα πιο κλασικά γλυκίσματα με λεμόνι είναι οι λεμονόπιτες και τα κέικ λεμονιού.
Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για λεμονόπιτα με σιμιγδάλι.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα (4 φλιτζάνια)
- 60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη (¼ φλιτζάνι)
- 160 γραμμάρια σιμιγδάλι (1 φλιτζάνι)
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα καλά , όχι όμως να βράσει και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη ανακατεύετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σταδιακά το σιμιγδάλι.
Συνεχίζετε καλά το ανακάτεμα και στη συνέχεια ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά. Είναι σημαντικό τα υλικά να ανακατευτούν σωστά όσο το γάλα είναι ζεστό.
Σε μια φόρμα που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί βάζετε το μισό μείγμα και ψήνετε στους 180 C για 35-40 λεπτά. Το υπόλοιπο μείγμα το βάζετε σε άλλη φόρμα.
Αφήνετε τη λεμονόπιτα να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.