Τάρτα φράουλας από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για σπιτική και καλοκαιρινή τάρτα με τραγανή βάση και ανάλαφρη γέμιση με μαρμελάδα φράουλα!
Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- 1 αβγό, μέτριο
- 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο, προαιρετικά
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη μαρμελάδα φράουλα
- 450 γρ. φράουλες
- 50 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη strawberry curd
- 3 αβγά, μέτρια
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. σαντιγί
- 50 γρ. φράουλες, κομμένες
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com