Πανεύκολη μαμαδίστικη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!
Σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξετε με δύο μόνο υλικά!
Το μυστικό της πίτσας δεν είναι άλλο από τη ζύμη φυσικά. Είτε την προτιμάτε λεπτή, τραγανή ή αφράτη, το σίγουρο είναι ένα: η ζύμη είναι αυτή που κάνει μια πίτσα να ξεχωρίζει. Αυτή η απλή ζύμη μετατρέπεται σε μία τσιχλωτή και αφράτη κρούστα, χωρίς ίχνος από την αψιά γεύση του γιαουρτιού.
Συνολικός χρόνος: 27 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Μερίδες: 6 – 8
Υλικά για τη ζύμη
- 1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα άπαχο γιαούρτι
Photo by Inna Podolska on Unsplash
Εκτέλεση για τη ζύμη
Βήμα 1ο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι.
Βήμα 2ο: Ρίξτε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Αν κολλάει στα χέρια σας, πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, που θα τη νιώθετε σαν Play Doh, αλλά με μεγάλη ελαστικότητα.
Βήμα 3ο: Απλώστε τη ζύμη σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος, μέχρι να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και άλλα καλούδια της επιλογής σας.
Bήμα 4ο: Ψήστε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει φουσκώσει και έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και το σύνολο των τυριών έχει λιώσει.