Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη - Με μόλις τρία υλικά

  • Εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
  • Μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο για να μπει στην κατάψυξη
Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη - Με μόλις τρία υλικά
bigstockphoto.com

Αυτό το παγωτό χωρίς ζάχαρη είναι τόσο γευστικό και κρεμώδες που δεν θα πιστεύετε ότι φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά.

Και το πιο σημαντικό; Δεν περιέχει ζάχαρη. Ούτε όμως αυγό. Είναι λοιπόν ένα παγωτό, σπιτικό και με λίγες θερμίδες.

Τι θα χρειαστείτε

Γάλα καρύδας

Κονσερβοποιημένο και πλήρες γάλα καρύδας. Ψύξτε το από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε η κρέμα να ξεχωρίσει από το υγρό.

Βαριά κρέμα

Γνωστή και ως διπλή κρέμα ή παχύρρευστη κρέμα. Παίζει σημαντικό ρόλο να επιλέξετε τη σωστή κρέμα προκειμένου η υφή του παγωτού να είναι κρεμώδης.

Αλουλόζη

Αντί για ζάχαρη επιλέξτε αλουλόζη ( έχει ελάχιστες θερμίδες)

Βότκα

Προαιρετική αλλά κάνει το παγωτό ακόμα πιο αφράτο και κρεμώδες.

spitiko pagoto vanilia

Υλικά

  • 2 κουτιά γάλα καρύδας πλήρες και παγωμένο
  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι allulose
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βότκα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Τοποθετήστε ένα ταψάκι ή μια μεταλλικής φόρμα στην κατάψυξη.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά παγωμένο γάλα καρύδας ( χωρίς τυχόν υγρά) μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Βήμα 3ο

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε την παχύρρευστη κρέμα σκέτη ή μαζί με τη βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 4ο

Αναμειγνύετε τις δύο κρέμες και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα ή το ταψάκι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.


https://www.instagram.com/p/CdlosBgF5Lt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χρήσιμα tips

  • Το παγωτό πρέπει πάντα να φυλάσσεται στην κατάψυξη σκεπασμένο.
  • Η βότκα (ή οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό) είναι εντελώς προαιρετική, αλλά κάνει πολύ πιο εύκολη την αφαίρεση του παγωτού. Όσον αφορά τη γεύση, δεν επηρεάζεται.
  • Το παγωτό θα είναι σκληρό όταν το βγάλετε απευθείας από την κατάψυξη. Αφήστε το για 10-15 λεπτά πρώτα, πριν το σερβίρετε.

Πηγή:thebigmansworld.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved