Τραγανή μακαρονόπιτα της μαμάς
Μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι: Το απόλυτο comfort food, γεμάτο τρυφερές αναμνήσεις
Μια συνταγή που μας ξυπνάει πολλές αναμνήσεις! Είναι πανεύκολη, τραγανή και έξτρα μαμαδίστικη!
Η εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι μοιάζει αρκετά στην ιταλική συνταγή για φριτάτα με σπαγγέτι, αλλά μόνο στην τεχνική, δεν τηγανίζεται αλλά σιγοψήνεται και έτσι μοιάζει σαν πίτα. Μπορoύμε να προσθέσουμε αλλαντικά ή λαχανικά εποχής και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Πώς θα τη φτιάξετε και τι θα χρειαστείτε
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά:
- 250g σπαγγέτι
- 6 αυγά
- 150g τριμμένη γραβιέρα
- 300g φέτα σκληρή
- 200ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και τα σπαγγέτι, τα οποία βράζουμε για 8 λεπτά.
Βήμα 2ο: Τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 3ο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 4ο: Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ.
Βήμα 5ο: Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη.
Βήμα 6ο: Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών
Βήμα 7ο: Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 175ο C.
Enjoy!