Τραγανή μακαρονόπιτα της μαμάς

Μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι: Το απόλυτο comfort food, γεμάτο τρυφερές αναμνήσεις

Μια συνταγή που μας ξυπνάει πολλές αναμνήσεις! Είναι πανεύκολη, τραγανή και έξτρα μαμαδίστικη!

Η εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι μοιάζει αρκετά στην ιταλική συνταγή για φριτάτα με σπαγγέτι, αλλά μόνο στην τεχνική, δεν τηγανίζεται αλλά σιγοψήνεται και έτσι μοιάζει σαν πίτα. Μπορoύμε να προσθέσουμε αλλαντικά ή λαχανικά εποχής και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Πώς θα τη φτιάξετε και τι θα χρειαστείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά:

  • 250g σπαγγέτι
  • 6 αυγά
  • 150g τριμμένη γραβιέρα
  • 300g φέτα σκληρή
  • 200ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και τα σπαγγέτι, τα οποία βράζουμε για 8 λεπτά.

Βήμα 2ο: Τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Βήμα 3ο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 4ο: Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ.

Βήμα 5ο: Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη.

Βήμα 6ο: Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών

Βήμα 7ο: Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 175ο C.

Enjoy!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved