Μαμαδίστικο μωσαϊκό ζελέ με ζαχαρούχο γάλα
Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό, ιδανικό για καλοκαιρινό επιδόρπιο
Η κουζίνα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και τα παιδιά το αισθάνονται αμέσως!
Ο καλύτερος τρόπος να εισάγεις τα παιδιά στην μαγειρική για να την αγαπήσουν όπως της αξίζει, είναι να μπεις μαζί τους στην κουζίνα. Να βάλετε ποδιές, να πάρετε τις κουτάλες και τα μπολ απ’ τα ντουλάπια, και να “λερώσετε” τα χέρια σας δημιουργώντας νοστιμιές.
Γιατί η κουζίνα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και τα παιδιά το αισθάνονται με το που γευθούν την πρώτη μπουκιά ενός απολαυστικού γλυκού που έφτιαξαν με τα χεράκια τους
Το ζελέ είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια των μαμάδων, γιατί είναι πανεύκολο στην προετοιμασία του.
Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά άμα τα φτιάχνουμε με χυμό φρούτων αντί για νερό.
Πέρα από την απλή εκδοχή του, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές ακόμα γεύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία απίθανων, καλοκαιρινών γλυκών, όπως αυτό που σας προτείνουμε παρακάτω!
Αυτό το γλυκό είναι απίστευτα δροσερό, και αποτελεί φανταστική επιλογή για το καλοκαίρι!
Μωσαϊκό ζελέ με ζαχαρούχο και γιαούρτι
Υλικά
Μερίδες: 12
- 3 συσκευασίες σκόνη για ζελέ, σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα
- μερικές σταγόνες από 3 χρώματα ζαχαροπλαστικής, αντίστοιχα των γεύσεων των ζελέ
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Φτιάχνουμε ξεχωριστά τα 3 ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βήμα 2ο: Ενισχύουμε το χρώμα τους, ρίχνοντας μερικές σταγόνες από αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κίτρινο για το ζελέ λεμόνι, κόκκινο για το ζελέ φράουλα κ.λπ.).
Βήμα 3ο: Βάζουμε το κάθε μείγμα σε διαφορετικό μπολ.
Βήμα 4ο: Αφήνουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν και να σταθεροποιηθούν, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 5ο: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν.
Βήμα 6ο: Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό.
Βήμα 7ο: Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.
Βήμα 8ο: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
Βήμα 9o: Προσθέτουμε τις διαλυμένες ζελατίνες ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 10ο: Κόβουμε τα ζελέ σε κυβάκια και τα βάζουμε όλα μαζί μπερδεμένα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα, καλύτερα πλαστική ή από σιλικόνη.
Βήμα 11ο: Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε τα πολύχρωμα κυβάκια να πάνε παντού.
Βήμα 12ο: Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να πήξει πολύ καλά.
Βήμα 13ο: Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.