Συνταγή για παγωτό χωρίς ζαχαρούχο γάλα - Corn flour, γάλα και ζάχαρη αρκούν (vid)
Νόστιμο, λαχταριστό και γρήγορο παγωτό χωρίς τη χρήση ζαχαρούχου γάλακτος.
Για να βρίσκεστε εδώ σημαίνει ότι βαρεθήκατε να βλέπετε το ζαχαρούχο γάλα σε κάθε συνταγή παγωτού και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, όπως αναφέρεται και στον τίτλο δεν χρειάζεται ζαχαρούχο γάλα για να τη φτιάξετε και τα μικρά σας θα ξετρελαθούν από τη γεύση του.
Παγωτό με πτι μπερ και ζαχαρούχο γάλα
Τα υλικά και το βίντεο δείχνουν πώς θα φτιάξετε νόστιμο παγωτό βανίλιας, αν όμως εσείς θέλετε να το αρωματίσετε με φράουλες, σοκολάτα ή φιστίκια δεν έχετε παρά να προσθέσετε μέσα τα υλικά της επιλογής σας.
- Σοκολατένιο παγωτό: Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
- Παγωτό με φράουλες: Κόψτε σε μικρά κομμάτια φράουλες ή πολτοποιήστε λίγες φράουλες και αντικαταστήστε το γάλα.
- Παγωτό φιστίκι: Τρίψτε μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης και προσθέστε τα μέσα στο βασικό μείγμα.
Εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια με μόνο τρία υλικά
Εύκολο παγωτό χωρίς ζαχαρούχο γάλα - Υλικά
Για να φτιάξετε το νόστιμο αυτό παγωτό θα χρειαστείτε:
- 2 κούπες (500 ml) γάλα
- 1/2 κούπα (100 γραμμάρια) ζάχαρη
- 11 γραμμάρια Corn Flour
- 1 κούπα (250 ml) κρύα κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Πώς θα το φτιάξετε
Η διαδικασία παρασκευής είναι πανεύκολη και θα έχετε σε χρόνο dt αφράτο παγωτό για εσάς και την οικογένειά σας.
- Βάλτε το corn flour σε ένα μπολ, το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη.
- Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύετε συνεχώς.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε αν χρειαστεί κι άλλο και ανακατέψτε μέχρι να πήξει αρκετά.
- Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Ανακατεύετε ανά διαστήματα όσο κρυώνει.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε τη μέχρι να αφρατέψει (να θυμίζει ρευστή σαντιγί).
- Αφού κρυώσει η κρέμα σας ρίξτε τη μέσα στην αφράτη κρέμα γάλακτος.
- Προσθέστε την υγρή βανίλια και ανακατέψτε με το μίξερ αρκετά καλά.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετήστε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.
*πρώτη δημοσίευση 17/07/2022 - ανανεώθηκε