Καλοκαιρινό γλυκό με ροδάκινα στο φούρνο

Δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά τέτοιο νόστιμο γλυκό. Αν σας αρέσουν τα ροδάκινα αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε.

Καλοκαιρινό γλυκό με ροδάκινα στο φούρνο
Bigstock

Τα ροδάκινα είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα σάκχαρα που λαμβάνετε στη διατροφή σας.

Από ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο θα πάρετε περίπου 60 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 1 γρ. λίπους, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγγάνιο.

Τα οφέλη του ροδάκινου στην υγεία

Μεταξύ άλλων το ροδάκινο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε που περιέχει, ωφελεί το έντερο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς που έχει σε φυτικές ίνες και βοηθάει επίσης και στην πέψη. Οι αδιάλυτες ίνες ενισχύουν την μικροχλωρίδα του εντέρου μειώνοντας την πιθανότητα δυσκοιλιότητας, γι' αυτό αν τα παιδιά σας ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα, τα ροδάκινα είναι από τα φρούτα που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό.

Αν ωστόσο, τα παιδιά σας δεν τρώνε τα ροδάκινα δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτό το νόστιμό καλοκαιρινό γλυκό.

Ψητά ροδάκινα στον φούρνο

Υλικά:

  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 5 ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.γ. baking powder
  • 1 κ.τ.γ. υγρή εσάνς αμυγδάλου
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 3/4 κούπας πλήρες γάλα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Λιώστε το βούτυροο σε ένα πυρίμαχο σκεύος

Βήμα 2ο: Ξεφλουδίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε φέτες. Βάλτε τους από πάνω την κανέλα και 1 κ.τ.γ. ζάχαρη. Ανακατέψτε.

Βήμα 3ο: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, την εσάνς αμυγδάλου, το αλάτι και το γάλα.

Βήμα 4ο: Βάλτε το μείγμα που ετοιμάσατε μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5ο: Βάλτε από πάνω τα ροδάκινα όπως φαίνεται και στο βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CfHjIgbJ_NK

Βήμα 6ο: Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη η επάνω όψη και κάνει φυσαλίδες (σαν να βράζει)

Βήμα 7ο: Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Βήμα 8ο: Μπορείτε να σερβίρετε με σπιτικό παγωτό βανίλιας ή σαντιγί

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved