Κριθαράκι με καπνιστό τόνο - Μία εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι
Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο κριθαράκι από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συνδυάστε ζυμαρικά με ψάρι και θα έχετε ένα πεντανόστιμο κυρίως γεύμα που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 200 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500-700 γρ. νερό
- 160 γρ. τόνο, καπνιστό φιλέτο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ρόκα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com