Bomboloni με καραμέλα - Φτιάξτε την ιταλική παραλλαγή των donuts
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Συνταγή για κλασικά ιταλικά γεμιστά donut με σπιτική κρέμα βανίλιας. Περιχύστε με σάλτσα καραμέλας και σίγουρα όλοι στο σπίτι θα ξετρελαθούν.
Υλικά:
Για την κρέμα βανίλιας
- 500 γρ. γάλα, 3,5%
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους
- 90 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τα bomboloni
- 130 γρ. γάλα, 3,5%
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 αυγό
- 1 κρόκο
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 γρ. αλάτι
- 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com