Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι

Μια συνταγή από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη.

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι

Τολμήστε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, φτιάχνοντας φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι.

Υλικά:

Για τη γαλοπούλα

  • 900 γρ. γαλοπούλα, (2 φιλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. Μετσοβόνε, κομμένο σε κύβους

Για το άγριο ρύζι

  • 200 γρ. άγριο ρύζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κύβο κότας
  • 500 νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα Μετσοβόνε

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 κρασί λευκό
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved