Κέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ - Αφράτο και πεντανόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Κέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ - Αφράτο και πεντανόστιμο

Φτιάξτε το απόλυτοκέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ, το ιδανικο συνοδευτικό για τον καφέ σας ή για σνακ των παιδιών.

Υλικά:

  • 300 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 5 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • 20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved