Πεντανόστιμο ψωμί κανέλας

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πεντανόστιμο ψωμί κανέλας

Ψωμί κανέλας από τον Άκη Πετρετζίκη. Συνταγή για ένα μεγάλο cinammon roll με σπιτική ζύμη ψωμιού! Περιχύστε με χειροποίητο γλάσο με 3 υλικά!

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. νερό, χλιαρό
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το αλεύρωμα του πάγκου
  • 60 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
  • 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 30 γρ. κανέλα
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved