Ο χαλβάς έχει την τιμητική του την περίοδο της Σαρακοστής. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μία λίγο διαφορετική συνταγή, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια ιδέα: χαλβάς με ταχίνι, γεύση βανίλια και μέλι.
Υλικά:
- 350 γρ. ταχίνι
- 260 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι
- 70 γρ. νερό
- 1 βανιλίνη
- 120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά
- 20 γρ. κακάο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- χυμό λεμονιού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com