Η συνταγή του Άκη για γρήγορο μπακαλιάρο σκορδαλιά
Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μία γρήγορη και εύκολη παραδοσιακή συνταγή ιδανική για τις 25 Μαρτίου.
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος
- πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
- σκορδαλιά με ψωμί
- πατάτες τηγανητές
- σάλτσα ταρτάρ
- 1 λεμόνι
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com