Συνταγή για το πιο εύκολο πασχαλινό τσουρέκι
Τσουρέκι πλεξούδα πασπαλισμένο με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Εύκολο, πασχαλινό, αφράτο τσουρέκι πλεξούδα διακοσμημένο με κόκκινα αυγά.Μια υπέροχη συνταγή ιδανική για το Πάσχα!
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 18 γρ. μαγιά ξηρή
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 80 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό
- 1 κ.γ. σουσάμι, λευκό
- 1 κ.γ. σουσάμι, μαύρο
- 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Για το σερβίρισμα
- 5 αυγά, βρασμένα και βαμμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com