Αν αγαπάτε αυτό το παραδοσιακό ιταλικό ψωμί, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε φοκάτσια με σχέδια από πολύχρωμα λαχανικά όπως ντοματίνια, κολοκυθάκια κ.α.
Υλικά
Για το προζύμι
- 100 γρ. νερό, χλιαρό
- 4 γρ. μαγιά ξηρή
- 15 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη ζύμη
- 5 γρ. μαγιά ξηρή
- 260 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
- 360 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 60 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 12 γρ. αλάτι
- 50 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ και του ταψιού
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- 3 ραπανάκια
- 2 κολοκυθάκια, μικρά
- 4 κρεμμύδια, μικρά
- ½ ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
- 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι, χοντρό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com