Σαρικόπιτες: Λαχταριστά στριφτά πιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Οι σαρικόπιτες είναι παραδοσιακές στριφτές πίτες με ξινομυζήθρα που φτιάχνουν στα Ανώγεια της Κρήτης και έχουν πάρει το όνομα τους από το σαρίκι που τύλιγαν οι παλιοί κρητικοί στο κεφάλι τους. Σερβίρονται κυρίως με μέλι και κανέλα.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 350 γρ. σκληρό αλεύρι
- 40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
- 7 γρ. αλάτι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 160 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. ξινομυζήθρα
- νερό
- 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com