Η πάβλοβα είναι ένα από τα διασημότερα γλυκά της Αυστραλίας και λέγεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της ρωσίδας μπαλαρίνας Anna Pavlova όταν επισκέφθηκε τη χώρα το 1926.
Υλικά
Για τη μαρέγκα
- 150 γρ. ασπράδια
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σαντιγί
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 50 γρ. φράουλες
- 50 γρ. φρέσκα μούρα
- 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com