Κι όμως, μπορείτε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας. Πώς; Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. γάλα πλήρες
- ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
- 1 λίτρο νερό
Για το frosting
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com