Τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας

Μια ξεχωριστή τούρτα για όλη την οικογένεια.

Τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας

Κι όμως, μπορείτε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας. Πώς; Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. γάλα πλήρες
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 λίτρο νερό

Για το frosting

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved