Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο". Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του. Τα βασικά του συστατικά είναι τα αυγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.
Υλικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 1 αυγό, μέτριο
- 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. κεράσια
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- κεράσια
- φιστίκια Αιγίνης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com