Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά στην κατσαρόλα

Για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας και όχι μόνο. 

Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά στην κατσαρόλα

Ένα ασιατικό πιάτο με ζουμερά φιλετάκια χοιρινού με ανανά, φρέσκα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι!

Υλικά

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης

Για τον χοιρινό λαιμό

  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αυγό
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ανανά, κονσέρβας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 80 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
  • 100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 200 γρ. χυμό ανανά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
  • 1 κ.σ. σουσάμι, λευκό

Για το σερβίρισμα

  • σουσάμι, λευκό
  • φύλλα κόλιανδρου
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved