Cheesecake μάνγκο με τραγανή βάση μπισκότου

Ένα καλοκαιρινό γλυκό με γεύση μάνγκο.

Cheesecake μάνγκο με τραγανή βάση μπισκότου

Το cheesecake μάνγκο είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Με τραγανή βάση μπισκότου και αφράτη κρέμα με γεύση μάνγκο, θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake

  • 660 γρ. τυρί κρέμα
  • 225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • χυμό λάιμ, από 3 λάιμ
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα,
  • προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μάνγκο, ώριμο
  • 1 κ.γ. βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας

Για την επικάλυψη μάνγκο

  • 1 μάνγκο, ώριμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1/2 κ.σ. μέλι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved