Λαχταριστό και δροσερό cheesecake καρπούζι

Άκρως καλοκαιρινό γλυκό. 

Λαχταριστό και δροσερό cheesecake καρπούζι

Δοκιμάστε να φτιάξτε το πιο εντυπωσιακό cheesecake με καρπούζι και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα βρόμης

Για την κρέμα cheesecake

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σάλτσα καρπουζιού

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved