Κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης: Καλοκαιρινό και θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινα δεν γίνεται και παρακάτω σας έχουμε την τέλεια συνταγή του Άκη για κριθαράκι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης. Ιδιαίτερο, πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Υλικά:
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κιλό γαρίδες, με κέλυφος
- 1.500 γρ. νερό
- 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 στικ σέλερι
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 ντομάτες, τριμμένες (500 γρ.)
- 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε στήμονες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, σε φέτα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com