Σπιτική και καλοκαιρινή τούρτα παγωτό με βουτυρένια βάση από μπισκότα!
Υλικά:
Για τη σάλτσα φράουλας
- 500 γρ. φράουλες
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 20 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το παγωτό βανίλια
- 2 λίτρα γάλα πλήρες
- 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 λοβούς βανίλιας
- 20 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. κονιάκ, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. φράουλες, κομμένες
Η εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com