Βραδινό γεύμα: Συνταγές για μία εβδομάδα
Επτά συνταγές για βραδινό που δεν θέλουν πολύ χρόνο.
Το βραδινό είναι εξίσου σημαντικό με όλα τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας γι΄ αυτό και δεν πρέπει να το παραλείπετε. Αρκεί να μην αντικαθιστά το κύριο γεύμα της ημέρας.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το βραδινό πρέπει να είναι ισορροπημένο και να περιλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη, λαχανικά και τροφές ολικής άλεσης αποφεύγοντας τους υδατάνθρακες, τα ψωμιά, τις σάλτσες.
Επίσης, καλό είναι να το καταναλώνετε σχετικά νωρίς κι όχι 9 μ.μ. ή 10 μ.μ. Γενικά προγραμματίστε να τρώτε τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.
Κι αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για βραδινό, σας προτείνουμε τις ακόλουθες συνταγές, για το σύνολο της εβδομάδας:
Κυριακή
Τονοσαλάτα
Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνο (καπνιστό αν είναι δυνατόν)
- 1 μαρούλι
- 2 φύλλα ρόκας
- σουσάμι
- αλάτι
- κρουτόν
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δευτέρα
Ομελέτα με κοτόπουλο
Υλικά
- 3 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 1 κ.γ. φύλλα θυμαριού
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ρόκα baby
- ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Τρίτη
Σολομός με μέλι
Υλικά
- 3 φιλέτα φρέσκο σολομό
- αλάτι & πιπέρι
- για τη σάλτσα
- 3 κ σ Mέλι Κρήτης γλυκάνθη
- 1 κ σ σόγια
- 1 κ σ χυμό μοσχολέμονου
- 1 κ σ ελαιόλαδο
- ροδέλες λεμονιού
- μαϊντανό για το πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Τετάρτη
Τορτίγια με κοτοσαλάτα
Υλικά
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο κατά βούληση
- Μερικές τορτίγιες για το σερβίρισμα (ολικής άλεσης ή σπανακιού κατά προτίμηση)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Πέμπτη
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και τόνο
Υλικά
Για το dressing
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 300 γρ. ρύζι, βρασμένο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 70 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
- 60 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 160 γρ. τόνο, σε νερό
- ⅓ ματσάκι άνηθο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Παρασκευή
Τηγανητά αυγά με αβοκάντο
Υλικά
Υλικά:
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 4 ραπανάκια
- 100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- 200 γρ. ρόκα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 4 αβγά, τηγανητά
Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.
Σάββατο
Σαλάτα με κοτόπουλο
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για την σαλάτα:
- 1 κοτόπουλο 1200 γρ. περίπου, ψημένο ή βρασμένο, μόνο το ψαχνό
- 3 κλωναράκια σέλερι
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας αγγούρι ψιλοκομμένο με την φλούδα του
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.