Η κλασική συνταγή για λαχταριστά και αφράτα cinnamon rolls
Ρολάκια κανέλας από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αυτά τα αφράτα και πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας
Υλικά:
Για τα cinnamon rolls
- 250 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά, μεσαία
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. κανέλα
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- βούτυρο, για το ταψί
- Για το γλάσο
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 5-10 γρ. χυμό λεμονιού
Η εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com