Γεμιστές πατάτες με κιμά και λιωμένο τυρί - Η συνταγή που έφτιαξε η Σοφία Αλιμπέρτη με τον γιο της

Bigstock

Ο Good Job Nicky μαγείρεψε με τις οδηγίες της μαμάς, Σοφίας.

O Good Job Nicky ή όπως τον αποκαλεί η μαμά του, Σοφία Αλιμπέρτη, Νικόλας, μαγείρεψε παρέα με την Ευαγγελία. Από το πλευρό τους δεν έλειψε και η γνωστή ηθοποιός που έδινε καθ' όλη τη διάρκεια της συνταγής τις συμβουλές της.

Πριν λίγες ημέρες η Σοφία Αλιμπέρτη και η τραγουδίστρια Ευαγγελία, δημοσίευσαν στους λογαριασμούς τους στο Instagram βίντεο που τις έδειχνε στην κουζίνα, μαζί με τον Good Job Nicky να μαγειρεύουν.

Τι μαγείρεψαν; Smashed potatoes γεμιστές με κιμά. Τι είναι αυτό και πώς το έφτιαξαν; Εμείς ζηλέψαμε τη συνταγή τους, τη βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε ώστε να τη φτιάξετε και εσείς.

Τι την κάνει ξεχωριστή; Είναι νόστιμη και εύκολη. Τι την κάνει δύσκολη; Μόνο τα άπλυτα σκεύη που αφήνει μιας και χρειάζονται:

  • 1 κατσαρόλα για να φτιάξετε τον κιμά
  • 1 κατσαρόλα για να βράσετε τις πατάτες
  • 1 πυρέξ για να ψήσετε το φαγάκι σας
  • 1 μούλτι
  • κουτάλια, πιρούνια, κουτάλες, ξύλο κοπής & μαχαίρι

Πατάτες στον φούρνο γεμιστές με κιμά και λιωμένο τυρί

Υλικά:

Για τον κιμά:

  • 500 γρ. κιμά της επιλογής σας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι

Για τις πατάτες:

  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • νερό
  • αλάτι

*πιπέρι και λίγο λάδι όταν τις λιώσετε με το πιρούνι

  • τριμμένο τυρί που λιώνει της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε και πλύντε καλά τις πατάτες. Κόψτε τις σε κομμάτια και βάλτε τις σε αλατισμένο νερό να βράσουν καλά.
  2. Μόλις βράσουν, σουρώστε τις και βάλτε τις σε ένα μπολ. Πιέστε με πιρούνι να τις λιώσετε. Ρίξτε μια κ.τ.σ. λάδι και λίγο πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τον κιμά και τσιγαρίστε τον.
  4. Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίξτε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
  5. (Στο βίντεο της αγαπημένης Σοφίας Αλιμπέρτη, θα δείτε και ένα καρότο μέσα στον κιμά. Αν θέλετε να το προσθέσετε και εσείς, δεν έχετε παρά να καθαρίσετε ένα, να το τρίψετε και να το βάλετε σε αυτή τη φάση μέσα στην κατσαρόλα.)
  6. Συνεχίστε το ανακάτεμα.
  7. Ρίξτε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά-μυρωδικά.
  8. Συμπληρώστε με νερό και μαγειρέψτε μέχρι να χυλώσει πολύ καλά ο κιμάς σας.
  9. Αφού είναι έτοιμος, θα στήσετε το φαγάκι μέσα στο πυρέξ.
  10. Πάρτε λίγο από τον κιμά σας και στρώστε τον στην βάση του πυρέξ.
  11. Μετά με τα χέρια σας, ζυμώστε τις πατάτες, φτιάξτε μπάλες και έπειτα τοποθετήστε τις μέσα στο πυρέξ.
  12. Με ένα κουτάλι πιέστε τις στο κέντρο και γεμίστε αυτό το βαθούλωμα που δημιουργήσατε με κιμά.
  13. Αφού ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία για όλες τις μπάλες πατάτας, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
  14. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα) και απολαύστε.

*προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, επάνω σε κάθε γεμιστή πατάτα μόλις βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved