Καρδιές σφολιάτας με κρέμα και φράουλες
Μια νόστιμη συνταγή που θα φτιάξετε για την οικογένειά σας.
Κι΄ομως υπάρχει ένα γρήγορο γλυκό που μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που είναι μερικές εβδομάδες με 5 υλικά, εύκολα και γρήγορα.
Τι θα λατρέψετε σε αυτή τη συνταγή;
Είναι εύκολη: Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να φτιάξετε και να ανοίξετε εσείς το φύλλο.
Έχει φρέσκιες φράουλες: Θα συγκρατήσουν την κρέμα για να μην «τρέξει»
Είναι γεμιστά με κρέμα: Εδώ κρύβεται όλη η νοστιμιά.
Δεν είναι μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Φτιάξτε τα όποια μέρα θέλετε.
Μπορούν να σας βοηθήσουν τα παιδιά σας: Μιας και πρόκειται για εύκολη συνταγή, μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά σας για να τη φτιάξετε. Για παράδειγμα, ζητήστε τους να βάλουν τις φράουλες επάνω στην κρέμα ή να κόψουν με κουπάτ καρδιά τη σφολιάτα.
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 130 γραμμάρια κρέμα τυρί
- 15 γραμμάρια αλεύρι
- 15 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 4 κ.τ.σ. γάλα
- φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλτε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.
- Ανοίξτε τα φύλλα και με ένα κουπάτ καρδιά κόψτε τις καρδιές. (Αν κολλάει η ζύμη ρίξτε λίγο αλεύρι)
- Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια αφράτη και απαλή κρέμα.
- Βάλτε τη κρέμα σε μια σακούλα κορνέ και βάλτε λίγη επάνω στις καρδιές που κόψατε πιο πριν.
- Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και σκεπάστε την κρέμα.
- Ψήστε για 10-15 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.