Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια με πατάτες στον φούρνο σε μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή, για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις!
Υλικά
Για τις πατάτες
- 1,5 κιλό πατάτες
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
- 700 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό, μεσαίο
Για το σερβίρισμα
- μαγιονέζα, light
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com