Μια εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή για σπιτικά ζαμπονοτυροπιτάκια κουρού με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από τυρί και ζαμπόν.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 180 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 9 φέτες τυρί
- 9 φέτες ζαμπόν
- 100 γρ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com