Σπιτικό παστέλι με 3 υλικά
Νόστιμο και υγιεινό.
Το σουσάμι είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά στον κόσμο. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι από οποιονδήποτε άλλο γνωστό σπόρο και πήρε το όνομα «σουσάμι» από την δική μας ελληνική λέξη «Σήσαμον».
Το κύριο συστατικό των σπόρων του σουσαμιού είναι το μη πτητικό έλαιο, το σησαμέλαιο, που περιέχουν σε ποσοστό 44% έως 60% Μεταξύ άλλων περιέχει ασβέστιο και φώσφορος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα , μηδενική χοληστερόλη και φυσικά αντιοξειδωτικά όπως λιγνάνια.
Φτιάξτε νόστιμο παστέλι για τα παιδιά σας
Αφού αναφερθήκαμε στα οφέλη του σουσαμιού στην υγεία των παιδιών (δείτε εδώ τι ισχύει για τα μωρά) φτιάξτε νόστιμα παστελάκια με τα χεράκια σας. Τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν. Το ίδιο και εσείς.
Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς παστέλι, όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη.
Υλικά για παστέλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κου΄πα σουσάμι
- 1 κ.τ.γ. βούτυρο
(όπου κούπα = 200 ml)
Πώς θα το φτιάξετε:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τη ζάχαρη να λιώσει.
- Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ψηθεί. Προσοχή να μην σας καεί.
- Προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, αφαιρέστε από το μάτι.
- Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα που θα έχετε βάλει επάνω στον πάγκο.
- Σκεπάστε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα και με έναν πλάστη, πιέστε το μείγμα μέχρι να απλωθεί.
- Βγάλτε τη μία λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι, χαράξτε τα κομμάτια. Μικρά ή μεγάλα. Ό,τι θέλετε.
- Αφού παγώσουν κόψτε τα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.