Δείτε τη συνταγή για το pull-apart σκορδόψωμο, με αρωματικό βούτυρο και λιωμένο τυρί. Έγινε trend στα social media και είναι ιδανικό για βραδιές με φίλους!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 300 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 600 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για το μπολ
- 1 αυγό, μεσαίο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
Για το σκορδοβούτυρο
- 1 σκόρδο, ολόκληρο το κεφάλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
- σκληρό αλεύρι, για τον πάγκο και τη φόρμα
- βούτυρο, για τη φόρμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com