Δείτε τον ιδανικό τρόπο να μετατρέψετε το απόλυτο street food σε σπιτικό. Αυτή η σκεπαστή πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
Για τις πίτες
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τον πάγκο εργασίας
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την πανσέτα
- 500 γρ. πανσέτα, χωρίς κόκαλο
- 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- ½ ντομάτα
- ½ κρεμμύδι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 250 γρ. mix τυριών
- 200 γρ. τζατζίκι
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- τζατζίκι
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com