Δροσερό, φραουλένιο γλυκό και ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη
Πώς με δύο φύλλα σφολιάτας, κρέμα πατισερί και φράουλες θα φτιάξετε το πιο δροσερό φραουλένιο γλυκό.
Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και εμείς θα σας δώσουμε τη συνταγή για το πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε.
Υλικά:
- 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια (μεγάλα και μικρά)
- 1 συσκευασία κρέμα πατισερί
- άχνη
- 3 φύλλα σφολιάτας
Πώς θα το φτιάξετε:
- Βάλτε τα φύλλα σφολιάτας σε δύο διαφορετικές λαδόκολλες. Κάντε τρυπούλες με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Αφού κρυώσουν καλά, φτιάξτε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίξτε μέσα στην πατισερί τις φράουλες και ανακατέψτε.
- Πάρτε μια πιατέλα και βάλτε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Βάλτε από πάνω την κρέμα πατισερί και σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη μία φορά.
- Τέλος, σκεπάστε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και βάλτε στο ψυγείο.
- Μόλις παγώσει, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.