Η πανσέτα του Άκη για την Τσικνοπέμπτη είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε κρέας
Δείτε πώς να φτιάξετε την τέλεια πανσέτα.
Μαρινάρετε μέσα σε άλμη για το πιο τέλειο αποτέλεσμα και συνοδέψτε με πατάτες με λεμονάτη σος με μουστάρδα και μέλι.
Υλικά
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες
- 1/2 σκ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- μαϊντανό
- φρέσκο κρεμμυδάκι
Για την πανσέτα
- 500 γρ. πανσέτα, χοιρινή χωρίς κόκαλο σε φέτες 1 εκ.
- 250 γρ. αλάτι, χοντρό
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 5 κλ. θυμάρι
- 4 κλ. δεντρολίβανο
- φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. νερό
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com