Εύκολο μεσογειακό τηγανόψωμο με χειροποίητη ζύμη
Τραγανό και νόστιμο τηγανόψωμο για μικρούς και μεγάλους.
Δείτε πώς να φτιάξετε την εύκολη και μεσογειακή εκδοχή του αγαπημένου τηγανόψωμου με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από σάλτσα ντομάτας, φέτα και μυρωδικά!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο ή φύλλα ρίγανης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com