Αρμενοβίλ: Το βορειοελλαδίτικο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Πώς θα το φτιάξετε.

Αρμενοβίλ: Το βορειοελλαδίτικο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη συνταγή και φτιάξτε μόνοι και μόνες σας τους μπεζέδες, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και την βελούδινη κρέμα!

Υλικά

Για τους μπεζέδες

  • 60 γρ. ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 300 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved