Λαβράκι στον φούρνο με σάλτσα λεμονιού

Απλή και γρήγορη συνταγή.

Λαβράκι στον φούρνο με σάλτσα λεμονιού

Δείτε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και ζουμερό ψάρι στον φούρνο!

Υλικά

Για τα λαβράκια

  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό λαβράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 100 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. κάππαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά

Για το λαδολέμονο

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50-70 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved