Η συνταγή για τη ζύμη είναι μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κλασικής pâte brisée που χρησιμοποιείται ως βάση στην quiche Lorraine.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. μπέικον, κομμάτι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com