Εύκολη συνταγή για μεσογειακό χταπόδι στιφάδο με ελιές
Ακόμα μία συνταγή για όσους νηστεύουν ή θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Νηστίσιμη και εύκολη συνταγή για σιγομαγειρεμένο μαλακό χταπόδι στην κατσαρόλα με κρεμμυδάκια!
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 κρεμμύδια, στιφάδου, καθαρισμένα
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 120 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- πιπέρι
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com